Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Muž v ubytovacím zařízení nahrával hosty skrytou kamerou

TRUTNOVSKO – Soudce mu uložil podmíněný trest. 

AKTUALIZACE Po provedení všech dostupných úkonů policejní vyšetřovatel postoupil v těchto dnech veškerý spisový materiál státnímu zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Následně obviněný muž stanul u Okresního soudu v Trutnově a soudce ho trestním příkazem odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody a propadnutí věci.

nprap. Lukáš Vincenc
2. října 2019, 13:42
__________________________________________________________________________________________

Již od 1. února 2019 se trutnovští kriminalisté zabývají vyšetřováním případu skrytě umístěné kamery v jednom ubytovacím zařízení na Trutnovsku, která měla tajně zachycovat hosty.

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 58letému muži a obvinil ho ze spáchání přečinu poškození cizích práv. Muži klademe za vinu, že v období od srpna roku 2018 do února roku 2019 nahrával skrytě nainstalovanou kamerou ubytované hosty při převlékání a provádění osobní hygieny s úmyslem si pořídit intimní záběry. Kameru měl v uvedeném období přemísťovat v jednotlivých pokojích a následně ji umístit i do společné koupelny. Svým jednáním tak měl obviněný způsobit celkem osmadvaceti poškozeným vážnou újmu na jejich právech, spočívající zejména v porušení práva na soukromí a na pořizování audio či video záběrů pouze se souhlasem nahrávaných osob, na což pamatuje i občanský zákoník.

Při prováděném šetření kriminalisté v ubytovacím zařízení zajistili jako důkazní prostředky dva počítače, nahrávací zařízení s SD kartou a flasch disk. Výpočetní techniku následně zaslali ke zkoumání na specializované pracoviště. Provedenou analýzou bylo v paměti jednotlivých zařízení zjištěno v konečném součtu několik desítek souborů s videozáznamy a fotografiemi ubytovaných osob. Zároveň se nepotvrdilo prvotní podezření, že na záznamech jsou zachyceny i osoby mladší osmnácti let, a proto je muž stíhán pouze za spáchání přečinu poškození cizích práv.  

V případě uznání viny a odsouzení mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Lukáš Vincenc
10. dubna 2019, 09:40

vytisknout  e-mailem