Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž týral štěňata zvlášť trýznivým způsobem

JIHLAVSKO: Byl obviněn ze spáchání trestného činu 

Policejní komisař zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže z Jihlavska. Byl obviněn ze spáchání přečinu týrání zvířat. Pachatel svým jednáním týral zvlášť trýznivým způsobem větší počet zvířat.
 
V květnu přijali policisté oznámení o týrání psů plemene Irský vlkodav v obci u Jihlavy. Psi, kdy se jednalo o sedm štěňat, choval jejich majitel v hospodářských budovách na pozemku domu. Psi, kteří byli ve velmi špatném zdravotním stavu, byli umístěni do náhradní péče. Psi odkoupil nadační fond. Po oznámení případu policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a případ začali prověřovat kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování.
 
V rámci prověřování shromáždili kriminalisté důkazní prostředky, provedli šetření a vyžádali si také odborné posudky. Muž je obviněn z toho, že štěňata choval v nevyhovujících podmínkách. Obviněný muž psům bezdůvodně omezoval pohyb nutný pro toto plemeno a choval je v nevhodných, stísněných prostorách. Štěňatům nezajistil nezbytnou veterinární péči a neposkytoval jim přiměřenou výživu a napájení. V důsledku takového jednání byla štěňata podvyživená, dehydratovaná a došlo u nich k postižení pohybového aparátu.  
 
Za přečin týrání zvířat hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
23. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem