Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skončil ve vězení

TRUTNOVSKO - Objasněné dva případy z Vlčic! 

V uplynulých dnech policejní komisař zahájil úkony trestního stíhání proti 29letému muži, kterého viníme ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z přečinu krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Obviněný muž měl v průběhu jedné dubnové noci ve Vlčicích u Dvora Králové nad Labem vniknout na dvě zahrady a tam se dopustit protiprávního jednání. Nejprve z neuzamčeného vozidla Hummer stojícího na zahradě odcizil z kabelky veškeré doklady a klíče, čímž způsobil celkovou škodu 500 korun českých.

Ve druhém případě násilím vnikl do motorového vozidla Škoda, které následně nastartoval a odcizil. Poškozený vyčíslil škodu na odcizených věcech uvnitř v hodnotě téměř 10 tisíc korun a samotnou škodu na odcizeném automobilu 35 tisíc korun.  

Řidiče i s odcizeným vozidlem vypátrali policisté v Jihlavě při běžné kontrole. Lustrací zjistili, že řidič usedl za volant i přes vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel a dále i to, že vůz je kradený. Muže zadrželi a eskortovali do Trutnova k dalšímu opatření.

Obviněný muž se výše uvedeného jednání dopustil i přes to, že byl odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání 138 měsíců a byl podmínečně propuštěn se zkušební dobou do roku 2027.  

Soudce Okresního soudu v Trutnově minulý týden rozhodl o tom, že bude stíhán vazebně.      

por. Pižlová Šárka, DiS.
27. 4. 2021, 14:10

vytisknout  e-mailem