Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

2. AKTUALIZACE - Po napadení skončil muž ve vážném stavu v nemocnici

KRAJ - Incident, který se odehrál v neděli 23. června 2019 ve večerních hodinách v Liberci, ulici Měsíčná, skončil vážným zraněním 28letého muže. 

2. AKTUALIZACE:

V případu pokusu vraždy, ke kterému došlo 23. června 2019 v Liberci, ulici Měsíčná, soudce shledal vazební důvody, ale vzhledem k věku mladistvého pachatele rozhodl, že výkon vazby nahradí s ohledem na osobu obviněného a povahu projednávaného případu dohledem probačního úředníka nad obviněným. 

V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže ve výši až pět let. 
 

1. 7.  2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

---------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE:

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání mladistvého pro provinění vraždy ve stádiu pokusu.  Zároveň podal soudu podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, a to z důvodů, že by mohl uprchnout nebo se skrývat, aby se tak vyhnul trestnímu stíhání nebo trestu a také z důvodu, že by mohl opakovat trestnou činnost, pro niž je stíhán, dokoná trestný čin, o který se pokusil, nebo vykoná trestný čin, který připravoval.

Soudce shledal vazební důvody a trestní stíhání mladistvého bude probíhat na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody podle zákona o soudnictví ve věcech mládeže ve výši až pět let. 
 

25. 6. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

-------------------------------------------------------------------

V neděli 23. června 2019 kolem šesté hodiny večer došlo v Liberci, ulici Měsíčná před domem k fyzickému napadení 28letého muže mladistvou osobou. Mladík po předchozí hádce zaútočil na druhého muže dřevěnou násadou a způsobil mu tak vážná poranění, se kterými je nyní 28letý muž hospitalizován v Krajské nemocnici Liberec.

Podezřelého útočníka policisté na místě zadrželi a v současné době se nachází v policejní cele. Případem se nyní zabývají krajští kriminalisté, kteří provádějí úkony trestního řízení a celý incident dokumentují. S ohledem na průběh vyšetřování bude právní kvalifikace stanovena až v následujících dnech. 
 

25. 6. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem