Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO – Odcizil vozidlo a ujížděl policistům. 

Krádež vozidla.JPG

V těchto dnech zahájil policejní komisař trestní stíhání proti dvaadvacetiletému muži, který se měl na Úpicku dopustit krádeže osobního vozidla a z jiného měl odcizit registrační značky a další věci.

Obviněný muž měl koncem září letošního roku v podvečer odcizit osobní vozidlo Škoda Octavia, které si poškozený zaparkoval u svého domu a bohužel v něm zapomněl klíčky. S vozidlem se měl poté přemístit o několik kilometrů dál, kde z vozidla Audi odcizil autorádio a další v něm uložené věci. Dále z něho vzal registrační značky a připevnil si je na kradené vozidlo, se kterým se následující den ráno vydal do Hradce Králové. Zde jej u hlavního vlakového nádraží chtěli při silniční kontrole zastavit královéhradečtí policisté. Muž jim však nezastavil a rychlou jízdou ujížděl přes centrum města. Přitom projel světelnou křižovatku na červenou a lehce se střetl s projíždějícím vozidlem Mercedes. To jej ale nezastavilo a pokračoval v jízdě. Po chvíli však zřejmě nezvládl odbočovací manévr a vyjel na Krádež vozidla.JPGchodník, kde poškodil dopravní značku a s vozidlem se otřel o vzrostlý strom. Nakonec narazil do zaparkovaného vozidla Škoda Fabia. Tímto jeho ujíždění skončilo a muži zákona jej zadrželi. Záhy zjistili, že registrační značky nesouhlasí s vozidlem a jak vozidlo, tak i značky jsou kradené. Navíc ještě zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění a má vysloven zákaz řízení až do března roku 2019. Při pronásledování vozidla naštěstí nedošlo k žádnému zranění, pouze ke škodě na majetku, která se celkově vyšplhala na téměř 80 tisíc korun.

V současné době je dvaadvacetiletý muž ve vazbě, rozhodl o tom soudce Okresního soudu v Trutnově. Přihlédl i k tomu, že muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost, naposledy v loňském roce k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Celý případ nadále šetří trutnovští kriminalisté, kteří nyní vyhodnocují, zda se recidivista nedopustil ještě nějakého dalšího protiprávního jednání, rovněž vyhodnocují i způsob jeho jízdy, kterou se snažil policistům ujet.

Muž si již vyslechl obvinění z přečinů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí, ze které mu v případě uznání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

prap. Lukáš Vincenc
8. října 2018, 11:12

Odkazy do noveho okna

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

Krádež vozidla

Krádež vozidla 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem