Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž skočil ve vazbě

TRUTNOVSKO – Neplatil za ubytování, měl si opatřit drogy a ještě odcizit kolo. 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti jednatřicetiletému muži a obvinil ho ze spáchání přečinů podvod, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádež a porušování domovní svobody.

Na přelomu září a října letošního roku měl muž totiž nejdříve využít služeb jednoho z hotelů v Peci pod Sněžkou, který po několika dnech opustil bez zaplacení. Provozovateli tak způsobil škodu za téměř 15 tisíc korun.  Obdobně si měl počínat i v hotelu ve Dvoře Králové nad Labem, kde se také ubytoval. Poté, co v hotelu strávil několik nocí, měl jej rovněž opustit bez zaplacení za poskytnuté služby. V tomto případě muž způsobil škodu za bezmála 7 tisíc korun. Obviněnému dále klademe za vinu, že si při svém pobytu na Královédvorsku nezákonně opatřil drogu zvanou pervitin, kterou navíc poskytl ještě další osobě. V poslední řadě se pak měl na okraji města vloupat do uzamčeného zahradního domku a odcizit z něho horské kolo v hodnotě nejméně 12 tisíc korun.

Po vyhodnocení všech důkazů a provedených šetřeních kriminalisté muže se souhlasem státního zástupce zadrželi a podrobili výslechu. Soudce Okresního soudu v Trutnově následně rozhodl o tom, že muž bude stíhán ve vazbě. Přihlédl i k tomu, že byl již v minulosti pravomocně odsouzen za obdobnou trestnou činnost. V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Lukáš Vincenc
19. října 2018, 8:20

vytisknout  e-mailem