Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž si jménem své bývalé přítelkyně zažádal o několik úvěrů

KLATOVY – V jednání mu pomáhala kamarádka, poškozené i finančním společnostem způsobili škodu 45 tisíc korun. 

Klatovští kriminalisté se zabývají případem úvěrového podvodu, ke kterému došlo v uplynulých měsících.  Osmadvacetiletý muž spolu s 38letou ženou poškodili celkem šest finančních společností, když si telefonicky sjednali úvěry pod cizím jménem. Muž jako osobu sjednávající úvěr uvedl svou bývalou přítelkyni, jejíž osobní údaje měl z minulosti k dispozici, a která o jeho konání neměla potuchy. Jeho kamarádka se pak při sjednávání několika úvěrů vydávala v telefonu za poškozenou. Ta se o celém podvodu dozvěděla ve chvíli, kdy jí finanční společnosti začaly upomínat ke splácení půjček.

Pachatelé si tímto způsobem postupně sjednali půjčky u několika společností ve výši 7.000, 20.000, 3.000, 3.000, 7.000 a 5.000 korun a způsobili tak poškozené ženě a úvěrovým společnostem škodu ve výši 45 tisíc korun. Částka však mohla být mnohem vyšší, dalších šest žádostí o půjčku jim totiž bylo ze strany poskytovatele úvěru zamítnuto.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu a věcí se nadále zabývají.

por. Bc. Iva Vršecká
12. dubna 2023

vytisknout  e-mailem