Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Ozbrojený muž zadržen

Pražským policistům z pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s ostatními pražskými hlídkami se podařilo ve velmi krátké době najít a zadržet muže, který byl ozbrojen. 

Ve středu krátce před půl druhou odpoledne operátor operačního střediska Policie ČR přijal oznámení od muže, který uvedl, že je ozbrojen a jede si vyřídit své osobní problémy s mužem, který se nachází v psychiatrické nemocnici v pražských Bohnicích. Díky velmi dobré práci operačních důstojníků se podařilo zjistit informace vedoucí ke ztotožnění a nalezení muže.

Hlídka pohotovostní motorizované jednotky společně s psovodem a ostatními pražskými hlídkami přijely do nemocnice a vyčkávaly na další pokyny. Z bezpečnostních důvodů se neprodleně všechny vchody a východy z budov uvnitř objektu uzavřely. Dle zjištěných informací se muž pohyboval v hromadných městských prostředcích. Vzhledem k tomu, že dle prvotních informací měl být muž ozbrojen, policisté přistupovali k celé situaci velmi obezřetně.

Policisté nalezli muže v tramvaji č. 5 v Seifertově ulici v pražském Žižkově. Všichni cestující byli vyzváni, aby okamžitě opustili tramvaj a odešli na bezpečné místo, které jim další hlídky policistů vyhradily. Podezřelý měl u sebe několik bodných zbraní a pepřový sprej. Po důkladné kontrole ho policisté omezili na osobní svobodě a eskortovali na místně příslušné oddělení policie Žižkov. 

Policie bude věc s největší pravděpodobností vyšetřovat jako podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

nprap. Lucie Drábková - 30. ledna 2020

vytisknout  e-mailem