Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž se zbraní ohrožoval taxikáře

Karviná - Podezřelého krátce po činu zadrželi policisté oddělení hlídkové služby 

Zbraní v ruce vyděsil nejenom taxikáře

Výhrůžkami a namířenou zbraní si vyžadoval nástup do vozidla taxislužby. K dramatu došlo nedávno v městské části Ráj.

Taxikář přistavil vozidlo na stanoviště, najednou se za okýnkem objevila tvář muže, kterého taxikář poznal a ihned si uvědomil, že byl na něho upozorňován. Taxikářovi kolegové v minulosti již měli s tímto zákazníkem špatné zkušenosti. Taxikář se tedy uzamkl a muži řekl, že je obsazen a čeká na jiného zákazníka. To agresivnímu muži nestačilo. Přes okénko začal taxikáři vulgárně nadávat a z kapsy bundy vytáhl krátkou střelnou zbraň, kterou přiložil na sklo. Nepatřičně vyhrožoval použitím zbraně, pokud taxikář nevystoupí, nebo ho nevezme do vozidla. Řidič na nic již nečekal, zařadil a z místa incidentu odjel.

Zanedlouho incident pokračoval ve městě před dispečinkem taxi, kde důvodně podezřelý se nechal přivézt jinou taxislužbou, ale to už byla na cestě pomoc.

Do několika minut po oznámení, policisté karvinského oddělení hlídkové služby důvodně podezřelého muže zadrželi. Prohlídkou zadrženého policisté našli nejenom krátkou zbraň, ale i nůž s dlouhou čepelí. Zbraň byla plynová expanzní pistole s náboji.

Zadržený muž byl podroben orientačním zkouškám, kdy zkouška na návykové látky byla pozitivní. Po procesních úkonech komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví. Obviněný muž je ohrožen trestem odnětí svobody na dvě léta až osm let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 23. listopadu 2021
 

vytisknout  e-mailem