Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muž se zbraní najížděl na vozidlo se dvěma dětmi

ZLÍNSKO: Hrozí mu tři roky za mřížemi.  

Chvíle velkého strachu zažila čtyřčlenná rodina z Kroměříže při výletu do Zlína. Agresivní řidič při cestě po třídě Tomáše Bati ve Zlíně najížděl svým autem na vůz, v němž jeli, a svou bezohlednou jízdou je ohrožoval. Po chvíli dokonce začal na osazenstvo vozu mířit pistolí. Když si všiml, že žena v autě vytáhla mobilní telefon, útoků nechal a odbočil na vedlejší komunikaci.

V sobotu odpoledne se rodina se dvěma malými dětmi vracela autem z kina ve Zlíně domů, do Kroměříže. Při jízdě po třídě Tomáše Bati na ně u náměstí Míru začal troubit muž v Chevroletu, který se snažil vjet do stejného jízdního pruhu, v němž zrovna jeli. Devětadvacetiletý muž zrychlil a chtěl agresivnímu staršímu řidiči ujet. Ten se však držel stále vedle nich a začal z boku opakovaně najíždět na jejich vozidlo, což vyděsilo zejména dvě malé děti, které seděly na zadních sedadlech. Muž, který vezl svou rodinu, uhýbal bezohlednému řidiči co nejvíce vpravo, až k obrubníku. Po chvíli vytáhl agresivní řidič pistoli, kterou začal mířit na osazenstvo auta, při tom levou rukou řídil. V tu chvíli šestadvacetiletá žena v ohroženém autě požádala svého přítele, aby zastavil, protože má strach ona i děti a zapsala si registrační značku auta, jehož řidič je neustále bezdůvodně omezoval. Zběsilá jízda trvající několik kilometrů skončila u sídliště Podhoří. Jakmile si agresor všiml, že žena bere do ruky telefon, zrychlil a odbočil z hlavní komunikace. Žena s mužem zastavili na Obvodním oddělení v Otrokovicích, kde celou událost oznámili.

Policisté prozatím neznámého muže prověřují pro přečin nebezpečné vyhrožování, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.


30. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem