Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž se sekerou

Kriminalisté hledají cestující z tramvaje, kteří byli ohroženi jednáním osmatřicetiletého muže. 

Dne 17. ledna krátce před osmnáctou hodinou večerní strážníci Městské policie hl. m. Prahy řešili oznámení svědka jedoucího v tramvaji č. 16 na trase z  I. P. Pavlova směr Kotlářka, který upozornil na muže jedoucího v tramvaji se sekerou v ruce. Strážnici tohoto muže během velmi krátké chvíle vypátrali a omezili na osobní svobodě.

Svědek na místě uvedl, že muž vulgárně pokřikoval na cestující, na ženy měl nevhodné vulgární narážky, neustále si povídal sám se sebou a u tohoto v ruce držel sekeru. Z důvodu jeho chování a ze strachu, že by mohl muž někomu ublížit, lidé posléze z tramvaje postupně vystupovali. V tramvaji se v té době nacházelo více než deset osob. Tímto bychom rádi požádali cestující v tramvaji, které tento muž přímo ohrožoval, nebo se jeho jednáním cítili ohroženi, ať vše prosím oznámí na linku 158. Svědectví dalších osob je pro nás v současné chvíli velmi důležité.

Kriminalisté nyní případ prošetřují pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let.

mjr. Eva Kropáčová
27. ledna 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem