Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž se psem oloupil mladíka v Hradci

Za necelý měsíc hradečtí policisté vypátrali pachatele loupežného přepadení  

Za necelý měsíc se hradeckým policistům podařilo vypátrat pachatele loupežného přepadení, ke kterému došlo 28. června letošního roku (2011) kolem čtvrt na jednu v noci na zastávce městské hromadné dopravy v Hradci Králové.

V prostoru zastávky v hradecké městské části Třebeš muž se psem (malorská doga) fyzicky napadl mladíka sedícího na lavičce. Přitom dvaadvacetiletého mladého muže několikrát udeřil pěstí do hlavy až upadl na zem a pak po něm pod pohrůžkou dalšího násilí požadoval vydání věcí. Nakonec mu poškozený z obavy o svůj život vydal batoh. Potom útočník i s ukořistěným lupem z místa činu odešel pryč.
Z celého incidentu napadený mladík vyvázl s odřeninou nad levým okem a oděrkami na kolenou, lékařské ošetření ale nevyhledal.
Napadený přišel kromě batohu i o mobilní telefon a jeho příslušenství (handsfree, síťovou nabíječku, USB kabel, …). Poškozený celkovou škodu odhadl na jeden tisíc korun.
Podle útočníka byl v době loupežného přepadení tak opilý, že si přesně nepamatuje, co dělal. Když policisté podezřelého muže zadrželi nalezli u něho batoh i s odcizenými věcmi. Lupiče navíc usvědčil poškozený, který ho při rekognicích na policii poznal.

Policejní komisař na konci minulého týdne (22. července 2011) šestadvacetiletého muže z Hradce Králové obvinil ze zločinu loupeže. Pokud se prokáže jeho vina, hrozí mu za uvedené jednání trest odnětí svobody na dvě léta až osm let. Obviněný muž je nyní vyšetřován na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 25. července 2011 (12:48)


 

vytisknout  e-mailem