Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž se dopouštěl krádeží

JIHLAVSKO: Obviněný muž je stíhán vazebně 

Jihlavským policistům se na základě velmi dobré práce podařilo vypátrat muže, který má za sebou pestrou škálu trestné činnosti. Při sérii krádeží se zaměřil na Polensko a jeho cílem se staly zejména nezajištěné objekty, dále se ve dvou případech vloupal do restauračního zařízení, zneužil cizí platební kartu a ohrožoval své blízké. Policisté muže dopadli a skončil v policejní cele. Policejní komisař zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého muže, který čelí obvinění ze čtyř trestných činů. Muž je stíhaný vazebně.

Objasnit trestnou činnost se kriminalistům podařilo ve spolupráci s policisty polenského obvodního oddělení. Na začátku tohoto týdne muže důvodně podezřelého ze spáchání majetkové trestné činnosti vypátrali v Dobroníně, kde se ukrýval ve volně přístupné budově. Policisté muže zadrželi a jeho další cesta směřovala do cely. 
Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže z Jihlavska. „Jednadvacetiletý muž je obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již soudně trestán a odpykal si i nepodmíněný trest. Až do letošního jara je ve zkušební době podmíněného propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.

Muž je obviněn z toho, že se v době od druhé poloviny prosince do minulého týdne dopustil série krádeží v různých objektech, a to v Lukách nad Jihlavou a Dobroníně. V některých případech využíval toho, že majitelé neměli objekty dostatečně zajištěné. Vešel tak například do rodinného domu, kde si vzal z nalezených peněženek finanční hotovost. Peníze si odnesl také z šatny sportovní budovy. V dalším rodinném domě odcizil přepravky a sportovní tašku. Z nezajištěného zaparkovaného auta vzal klíče, pomocí kterých se pak dostal do prodejního stánku a odcizil finanční hotovost. Na začátku ledna přišel do domu svých blízkých, bez pozvání vešel dovnitř a vůči obyvatelům se choval agresivně. Ve dvou případech se muž v lednu vloupal do restauračního zařízení, kde odcizil tabákové výrobky, alkohol, peníze, ale také platební karty. Odcizenou kartou poté platil v jihlavské prodejně a neúspěšně se pokoušel ve městě vybrat z bankomatu finanční hotovost. Kromě krádeží způsoboval muž škodu také poškozením.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného jednadvacetiletého muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
18. ledna 2024

vytisknout  e-mailem