Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž s nožem v metru

Cizinec se pohyboval v metru s nožem a napadal kolemjdoucí. Policisté ze speciální pořádkové jednotky ho zadrželi několik minut po prvním oznámení. 

Ve čtvrtek 31. října krátce před patnáctou hodinou přijal operační důstojník několik oznámení, že se v metru Hloubětín pohybuje muž s nožem. Podle popisu jednoho z oznamovatelů měl na sobě bílou mikinu, mluvil s ruským přízvukem a jel metrem na Palmovku.

Na místo ihned vyrazily prvosledové hlídky a speciální pořádková jednotka. Díky dostatečnému popisu a spolupráci s pracovníkem kamer oddělení Metra, policisté ze speciální pořádkové jednotky vypátrali muže na zastávce Palmovka odpovídajícího popisu. Toho na základě zjištěných skutečností na místě omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu.

Kriminalisté šetřením zjistili, že podezřelý cizinec ve stanici Hloubětín přistoupil k jednomu z oznamovatelů s nožem v ruce a chtěl po něm cigarety a peníze. Třiadvacetiletý poškozený muži sdělil, že mu nic nedá a v nestřežený okamžik vyběhl z metra ven a zavolal na linku 158. Po vyhodnocení kamerových záznamů, kriminalisté zjistili, že muž zkoušel napadnout staršího muže s berlí, mladíka v černé bundě a dokonce i muže s dítětem. Vzhledem k těmto skutečnostem žádáme očité svědky a další poškozené, kteří v inkriminovanou dobu cestovali metrem a potkali muže na záběrech, aby se ozvali na linku 158.

Sedmatřicetiletý cizinec je v současné chvíli obviněný z trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deset let.

pprap. Mgr. Violeta Siřišťová – 6.11.2019

Odkazy do noveho okna

4 foto4 loupež

4 foto4 loupež 

Detailní náhled

1 foto1 loupež

1 foto1 loupež 

Detailní náhled

2 foto2 loupež

2 foto2 loupež 

Detailní náhled

3 foto3 loupež

3 foto3 loupež 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem