Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž řídil opakovaně pod vlivem alkoholu

HAVLÍČKOBRODSKO: Navíc neměl oprávnění k řízení motorových vozidel 

Havlíčkobrodští policisté sdělili osmadvacetiletému muži z Havlíčkobrodska podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muže kontrolovala policejní hlídka 27. října v pozdních večerních hodinách, když řídil osobní automobil VW Passat z obce Šlapanov do obce Baštínov. Při provedené dechové zkoušce na alkohol naměřili policisté řidiči nejprve 1,77 a poté 1,92 promile alkoholu v dechu. Muž měl v té době zadržený řidičský průkaz a to na základě rozhodnutí okresního soudu, který mu uložil zákaz řízení motorových vozidel. Přestože doba, na kterou měl vysloven zákaz řízení, již uplynula, nepodrobil se přezkoušení a řidičský průkaz si nevyzvedl. Neměl tedy oprávnění k řízení motorových vozidel.
Přesto opět usedl za volant a znovu byl kontrolován policisty 1. prosince ve večerních hodinách, kdy řídil stejné vozidlo v Havlíčkově Brodě v ulici Jihlavská. Jeho dechová zkouška na alkohol byla opět pozitivní, postupně nadýchal 1,41 promile, 1,29 promile a 1,53 promile.
Policisté muži sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. 
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
7. prosince 2012

vytisknout  e-mailem