Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž přišel o více jak 3 miliony korun

NÁCHODSKO – Další podvod! 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality územního odboru Náchod se od minulého týdne zabývají případem podvodu, kdy doposud neznámý pachatel měl vylákat z muže více jak 3 miliony korun.

Poté, co muže (79) zkontaktoval „investiční poradce“ s tím, že mu pomůže zúročit jeho finanční prostředky, přišel poškozený o miliony ze svého účtu. Za pomocí nainstalovaného programu Anydesk, „poradce“ prováděl jednotlivé platby a muž s vidinou úročení svých zisků vše potvrzoval.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod. Pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 8 let. 

Pozor!!! Pachatelé pro příště mohou použít i jiné legendy a nepatrně pozměnit i způsob spáchání činu, výsledek však bude stejný a poškozených bude dále přibývat. Policisté apelují na veřejnost!!!  Buďte obezřetní a chraňte své finanční prostředky. Nedůvěřujte nepřiměřeně výhodným nabídkám pro zhodnocení svých peněz.

Po telefonu nikomu cizímu, kromě ověřených institucí

  • nesdělujte své osobní údaje
  • nezasílejte ofocené osobní doklady
  • nesdělujte tištěné informace z platební karty
  • nesdělujte kód, kterým by vzdáleně přistupoval k vašemu počítači
  • pokud je k vašemu počítači někdo z nějakého důvodu vzdáleně připojen, tak neprovádějte přihlášení do svého internetového bankovnictví
  • nesdělujte bankovní autorizační SMS kódy, či jiným způsobem cizí osobě neautorizujte platbu

por. Mgr. Lucie Konečná
12.2.2024, 09:00hod.

vytisknout  e-mailem