Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž pokračoval v páchání trestné činnosti

SOKOLOVSKO – Za opakované krádeže ho soudce poslal do vazby. 

Sokolovští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 36letého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání přečinů Krádež, Porušování domovní svobody a Poškození cizí věci. Takového jednání se měl dopustit nejméně v šesti případech na Karlovarsku a Sokolovsku v období od července roku 2018 do února roku 2019.

V polovině července společně s dalším mužem měli odcizit v Karlových Varech z prodejny oděvů různé oblečení, čímž majiteli způsobili škodu přesahující 5 tisíc korun. Na začátku září měl obviněný muž vniknout do uzamčeného domu v Chodově, kde vnikl do sklepních prostor, ze kterých odcizil jízdní kolo a různé nářadí. Celkem způsobil škodu kolem 20 tisíc korun. V polovině září opět v Chodově vnikl do zaparkovaného neuzamčeného vozidla, ze kterého odcizil autorádio a další věci v hodnotě kolem 2 tisíc korun. Další trestné činnosti se dopustil v listopadu v Karlových Varech. Zde měl za užití násilí poškodit vchodové dveře do domu, vniknout dovnitř a ze suterénu chodby odcizit 3 bezpečnostní kamery. Poškozením dveří způsobil škodu kolem 80 tisíc korun a na odcizených kamerách kolem 11 tisíc korun. V polovině ledna se opět přesunul na Sokolovsko, kde v malé obci odcizil z pozemku několik hliníkových disků v hodnotě kolem 18 tisíc korun. Ze stejného místa si odnesl i bourací kladivo v hodnotě necelých 20 tisíc korun. Naposledy měl krást v polovině února v Chodově. Zde měl využít příležitosti neuzamčených vchodových dveří do domu, kam vnikl. Poté se měl vloupat do místní tzv. kočárkárny, ze které po prohledání nic neodcizil. Poškozením však způsobil škodu kolem 3 tisíc korun.

Takového jednání se měl dopustit i přesto, že byl Okresním soudem v Karlových Varech mimo jiné i za krádeže odsouzen a potrestán. Kriminalisté na obviněného muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který akceptoval. Během dnešního dopoledne jej soudce poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
18. 2. 2019

vytisknout  e-mailem