Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Muž osahával náhodně vybrané dívky

BRNO, ZNOJEMSKO: Policisté jej dopadli dva dny po prvním oznámení.  

Neobvyklý případ řádění sexuálního devianta objasnili jihomoravští kriminalisté ve spolupráci s kolegy z brněnského městského ředitelství a policistů hlídkové služby. Případ se začal odvíjet první březnový den, kdy jsme přijali oznámení o osahávání teprve desetileté dívky, která v brněnských Bohunicích venčila psa. Při odemykání domovních dveří jí neznámý muž stáhnul kalhoty, ale když k ní přiběhnul její pes, útočník se otočil a zmizel. Ve stejný den oznámila policistům dvaadvacetiletá žena, že jí v chodbě bytového domu v Žabovřeskách neznámý muž sahal na hýždě a poté utekl, bez jakéhokoliv dalšího kontaktu. Bezprostředně poté se pachatel přesunul do Komína, kde si vyhlédnul sedmnáctiletou studentku. Na místě, kde nebyli žádní lidé, ji útočník přitiskl na drátěné oplocení a dotýkal se jí přes oděv na intimních partiích. Jakmile začala křičet o pomoc, muž se zalekl, nasedl do bílé Fabie a odjel. O pár hodin později pak osahával sedmadvacetiletou ženu na Mendlově náměstí. Na základě získaného popisu pachatele po něm začaly pátrat všechny policejní hlídky, zapojili jsme i strážníky městské policie. Pachatel už však tou dobou byl na cestě do Znojma, kde si ráno vyhlédl šestnáctiletou dívku. Natlačil ji do vchodu do domu a osahával ji na intimních partiích, pak utekl. Autem pak podle vlastních slov odjel na Prostějovsko. Vrátil se navečer a druhý den šel v Brně do práce. Po cestě ze zaměstnání už na něj čekali policisté, kteří mezitím vyhodnocovali všechny získané informace k jeho popisu, k vozu, kterým se pohyboval; vytěžovali kamerové záznamy a tipovali pachatele.
 
Čtyřiatřicetiletý muž se ke všem činům přiznal, navíc uvedl, že žen, na které sexuálně útočil, bylo od konce roku do jeho zadržení několik desítek. Až do 1. března se však žádná z nich neobrátila na linku 158! Vyhledával samotné dívky především ve věku 13 – 17 let na ulici a sledoval je do míst beze svědků, vzrušoval jej fyzický kontakt s cizími ženami a dívkami. Upřednostňoval dívky v upnutém oblečení a poté, co je osahal, odešel.
 
Muž byl už v minulosti odsouzen za přechovávání dětské pornografie a bylo mu uloženo ochranné sexuologické léčení ambulantní formou. Sexuologické vyšetření u mladého muže prokázalo mnohačetnou poruchu sexuální preference a to typu tušérství a pedofilie. Vyšetřovatel už zahájil jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání přečinu výtržnictví a znásilnění; soudce následně akceptoval návrh státního zástupce na vazební stíhání. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté nyní žádají poškozené, které muž osahával a které se na policii neobrátily, aby se ozvaly na linku 158. Pomohou zmapovat pohyb útočníka a jeho deviantní chování.         
 
 
mjr. Petra Vedrová, 10. 3. 2015
 
Zvukový záznam: tušér_1003.mp3
 

vytisknout  e-mailem