Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž opakovaně vyhrožoval manželce

PELHŘIMOVSKO: Policisté agresivního muže vykázali z domu 

Pelhřimovští policisté prověřují případ domácího násilí, ke kterému mělo docházet v rodinném domě v obci na Pelhřimovsku. Ve středu 3. prosince odpoledne přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o napadání ženy ze strany jejího manžela. Policisté okamžitě vyjeli na místo, kde zjistili, že sedmačtyřicetiletý muž ve společně obývaném domě napadal svoji manželku, které vulgárně nadával a vyhrožoval. Žena ze strachu před ním utekla z domu a přivolala policisty. Muž před jejich příjezdem z domu odešel.
Policisté dalším šetřením zjistili, že muž se podobného jednání nedopustil poprvé. Svou manželku měl ve společné domácnosti napadat opakovaně a to nejen slovně, ale i fyzicky. Žena tyto útoky neoznámila ze strachu, muž jí totiž opakovaně vyhrožoval i fyzickou likvidací.  
Muž se ve středu vrátil domů večer a na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Při té nadýchal 2,76 promile. Policisté ho proto převezli do protialkoholní záchytné stanice. Navíc ho na deset dní vykázali z domu a po stejnou dobu se nesmí přibližovat k objektu, kde jeho manželka pracuje. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování a veškeré okolnosti dále prověřují.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
5. prosince 2014

vytisknout  e-mailem