Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž okradl svou bývalou družku

ČESKÁ LÍPA - Díky rychlé práci policistů se z tabletu mohla jeho majitelka opět radovat.  

Policisté z obvodního oddělení v České Lípě přijali v polovině prosince oznámení od padesátileté ženy z Českolipska o krádeži tabletu značky Huawei s nabíječkou, sluchátky a originální krabicí v hodnotě 4 tisíce korun. O tablet přišla na pokoji ubytovny na českolipském sídlišti Lada, kde v tu dobu žena pobývala. Do hledáčku policie se okamžitě dostal její bývalý přítel. Šetřením totiž policisté zjistili, že se žena se svým 49letým mužem pár dní před tím rozešla, ale ze slušnosti ho nechala u sebe ještě nějakou dobu bydlet. Na to žena doplatila. Muž toho zneužil, a zatímco spala, z nočního stolku jí odcizil tablet i s příslušenstvím. Neotálel a tablet dal do jedné ze zastaváren v centru města. Utržené peníze následně použil pro svou vlastní potřebu. foto tablet.jpg

Ke krádeži se muž policistům doznal a prozradil jim, že za tablet v zastavárně inkasoval 1 tisíc korun. Díky rychlé operativní činnosti se podařilo policistům tablet v zastavárně zajistit. Žena tak nakonec svůj tablet dostala zpět. U 49letého muže se nejedná o první prohřešek. Okresní soud v České Lípě jej za krádež odsoudil začátkem letošního roku.

Policisté sdělili muži ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 
 

28.12.2016
prap. Mário Valášek
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem