Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž odsouzený za podvody podvedl dalšího člověka

HRADECKO - Podvodník připravil muže o zhruba 200 tisíc korun  


Jeden rok až pět let vězení hrozí padesátiletému muži z Rychnovska, který je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu podvodu. Muž pravomocně odsouzený v červenci 2009 za podvedení lidí k trestu veřejně prospěšných prací ve výměru 400 hodin se zřejmě nevyhne dalšímu soudu.

Policie na něj včera 15. února 2012 předložila hradeckému státnímu zastupitelství zprávu o výsledku zkráceného přípravného řízení pro zhruba dvěstětisícový podvod. Ještě předtím než policisté vyšetřování ukončili, muži sdělili podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě uznání viny ho může soud poslat až na pět let do vězení.

Muž je důvodně podezřelý, že v loni (2011) v srpnu v bytě v centru Hradce Králové podvedl jedenapadesátiletého muže. Pod záminkou potřeby peněz na zajímavý obchod, který blíže nespecifikoval, od poškozeného vylákal během jednoho dne za přítomnosti rodinných příslušníků celkem 201 tisíc korun. Přitom dopoledne vylákal částku 50 tisíc korun a odpoledne pak zbývajících 151 tisíc korun. V písemné smlouvě se zavázal půjčku splatit do jednoho měsíce od uzavření smlouvy, přestože od počátku neměl v úmyslu půjčku splatit. Ve skutečnosti potřeboval peníze na úhradu svých dřívějších závazků (exekucí). I když poškozený opakovaně urgoval zaplacení dluhu, do dnešního dne se tomu tak nestalo.
Podvodník byl v té době evidován jako nezaměstnaný na rychnovském úřadu práce, od kterého pobíral zhruba třítisícový měsíční příspěvek.

Poškozený své jednání vysvětloval tím, že muže zná již delší dobu a myslel si, že je seriozní.

nprap. Anna Pešavová - 16. února 2012 (13:30)

 

vytisknout  e-mailem