Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil vozidlo taxislužby

JIHLAVSKO: Policisté muže i s autem rychle vypátrali 

Velmi rychle se policistům podařilo objasnit neobvyklý případ krádeže vozidla taxislužby, při kterém pachatel využil toho, že zůstal na chvíli v autě sám. Podezřelého muže ještě ten den dopadli policisté v Praze a zpátky do Jihlavy se svezl autem policejním. Ukradené vozidlo si převzal zpět jeho majitel. Zadržený třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu, za který mu hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Pro policisty případ začal, když přijali minulý týden v úterý kolem deváté hodiny večer na tísňové lince 158 oznámení od řidiče taxislužby, že mu automobil odcizil zákazník, kterého předtím vezl. Při jízdě totiž zastavili na čerpací stanici v Jihlavě, kde řidič vystoupil. Jeho nepřítomnosti zákazník využil, přesedl si na místo řidiče a s vozidlem Ford Mondeo odjel. Policisté zjistili dostupné informace k podezřelému muži, odcizenému vozidlu i směru, kterým se mohl pachatel z čerpací stanice vydat. Jednalo se o cizince, který nastoupil do vozidla taxislužby na jihlavském autobusovém nádraží a chtěl odvézt na Břeclavsko.

Po odcizeném automobilu a pachateli začali policisté okamžitě intenzivně pátrat. Do akce se zapojili také policisté ostatních krajů, včetně dálničních oddělení. V krátké době bylo pátrání zakončeno úspěchem. Před půlnocí dopadli řidiče i s odcizeným vozidlem v Praze policisté pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s policisty místního oddělení Kyje v lokalitě Štěrboholské spojky. Podezřelého muže zadrželi a byl umístěn do policejní cely, následně ho policisté eskortovali na oddělení policie v Jihlavě. Odcizené vozidlo si převzal zpět jeho majitel. 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání třiatřicetiletého cizince. Jedná se o státního příslušníka země střední Evropy. „Muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže,“ řekl npor. Ing. Bc. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž spolupracoval a projevil nad svým jednáním lítost. Nejednalo se o osobu s kriminální minulostí.

Obviněný muž byl po provedení příslušných procesních úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za zločin krádeže lze uložit trest odnětí svobody na dva až osm let,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

9. prosince 2020   

vytisknout  e-mailem