Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž obviněn z 5 trestných činů

KARLOVARSKO – Soudce bude rozhodovat o uvalení vazby. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 25 letého muže z Ostrova, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, Neoprávněné užívání cizí věci, Porušení domovní svobody a Poškození cizí věci.
 
Takového jednání se měl dopustit nejméně v devíti případech během měsíce března a začátkem dubna letošního roku. 
 
Ve dvou případech vnikl v zahradní kolonii v Ostrově na pozemek, odkud odcizil různé věci a nářadí a ve dvou případech odcizil ve stejném městě dvě jízdní kola.
 
Ve třech případech měl v Ostrově a v Karlových Varech rozbít skleněnou výplň u zaparkovaných vozidel, ze kterých odcizil různé věci jako např. navigaci, auto-nářadí, rádio apod.
 
V dalším případě měl bez požití násilí odcizit z nezajištěného vozidla různé věci jako např. nabíječku na mobil, klíče, doklady od vozidla a příruční tašku, ve které byla menší finanční hotovost a platební karta. Pomocí této platební karty se pokusil ve dvou případech učinit výběr z bankomatů, které se nepovedly.
 
V dalším případě měl odcizit v Ostrově osobní vozidlo značky Volkswagen, a to ve třech případech stejnému majiteli. (více článek zde).
 
Poškozeným majitelům tak způsobil celkovou škodu necelých 40 tisíc korun. Kriminalisté podali na obviněného muže státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby, který akceptoval. Soudce bude během zítřejšího rána rozhodovat, zda muže pošle do vazební věznice.
 
Obviněný se takového jednání dopustil i přesto, že byl již za stejnou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Karlových Varech. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až na tři roky.
 
nprap. Zuzana Týřová
15. 4. 2015

vytisknout  e-mailem