Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muž našel na svém dvorku pod starým betonem kilogramy výbušnin

pp 27. září 2011 12:37 Celý vojenský arzenál našel na dvorku svého domu muž z Tábora. Když tam v pondělí kopal betonovou podlahu, narazil na ruční i dělostřelecké granáty, protiletadlovou munici a rozbušky z druhé světové války. 

 

Vojenskou munici z druhé světové války nacházejí lidé v jižních Čechách poměrně často. Tentokrát měl ale muž kilogramy výbušnin přímo na dvorku. Ilustrační snímek | foto: Policie ČR
 
"Muž, který munici našel, uvedl, že v domě žije osmnáct let. O tom, že má na dvorku zakopanou spoustu munice, prý neměl tušení," řekla mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.
Nález muž oznámil na policii v pondělí dopoledne. "Na místo dorazil policejní pyrotechnik, který zajistil čtyři ruční granáty 42, jeden ruční granát F1, dělostřelecký granát ráže 76 mm, patnáct kusů 20mm protiletadlové munice, pět kilogramů pěchotní munice, jeden kus UZ RGM a rozbušku RG," doplnila Uhlířová.
Evakuace lidí z domku a okolí nebyla podle policie potřeba. Pyrotechnik pak munici odvezl k bezpečné likvidaci.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/muz-nasel-na-svem-dvorku-pod-starym-betonem-kilogramy-vybusnin-psv-/krimi.aspx?c=A110927_123052_budejovice-zpravy_pp

vytisknout  e-mailem