Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž napadl městské strážníky

TRUTNOVSKO – Vše odstartovala drobná krádež v obchodě. 

Začátkem tohoto týdne zahájil policejní komisař trestní stíhání proti osmnáctiletému muži, kterého obvinil z přečinu násilí proti úřední osobě.

Obviněnému mladíkovi klademe za vinu, že během úterního odpoledne (13. 10.) fyzicky zaútočil na městské policisty. Nejdříve měl v jednom samoobslužných obchodů ve Dvoře Králové nad Labem odcizit zboží v celkové hodnotě necelých 500 korun. Při odchodu ho však zastavila ostraha prodejny. V této chvíli muž ještě spolupracoval a odcizené zboží vydal. Situace vygradovala ve chvíli, kdy jeho přestupkové jednání přijeli vyřešit strážníci městské policie. Mladík nedbal jejich opakovaných výzev a nespolupracoval. Vše mělo nakonec vyústit tím, že vykročil proti jednomu ze strážníků a udeřil ho. Strážnici poté agresora zadrželi. To se ale neobešlo bez jeho aktivního odporu, když druhého ze strážníků měl během toho ještě také udeřit, chytit za krk a způsobit mu zranění.

Muž nakonec skončil v poutech a záhy v policejní cele. Následně stanul u okresního soudu v Trutnově, kde soudce akceptoval návrh na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu nyní hrozí až čtyřletý pobyt ve vězení.  

nprap. Lukáš Vincenc
16. října 2020, 11:13

vytisknout  e-mailem