Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž napadal i zasahujího policistu

Agresor měl více jak dvě a půl promile alkoholu v dechu 

     Dne 4. listopadu letošního roku, okolo dvaadvacáté hodiny večerní, vyjížděli policisté z obvodního oddělení PČR v Neratovicích k místnímu restauračnímu zařízení, kde docházelo k osobní rozepři mezi mužem a ženou. Muž od slovního útoku přešel až k fyzickému napadání. Policisté na místě zajistili veřejný pořádek a požádali oba účastníky konfliktu k prokázání totožnosti. Žena policistům důvod tohoto incidentu vysvětlila a doložila osobním dokladem svou totožnost, ze kterého bylo zjištěno, že se jedná o třicetiletou ženu z Mělnicka. Muž však na to reagoval opět agresivním způsobem a jednoho ze zasahujících policistů napadl fyzicky. Na místě byl proto policisty zajištěn a eskortován na policejní služebnu, kde s ním byla provedena další opatření. Policisté na služebně kontrolou v evidencích Policie ČR zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého muže taktéž z Mělnicka.
     Agresor byl na služebně vyzván k provedení orientační dechové zkoušky, při které mu byla naměřena hodnota 2,63 promile alkoholu v dechu. Státní zástupce vydal souhlas se zadržením muže a po provedeném lékařském vyšetření, byl umístěn do policejní cely, kde vyčkával na další úkony trestního řízení.
     V průběhu vyšetřování převzala případ skupina kriminální policie a vyšetřování Územního odboru PČR Mělník. Ti muži dne 5. listopadu 2010, předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin násilí proti úřední osobě a dále pro přečin výtržnictví. Ještě v dopoledních hodinách byl dne 5. listopadu 2010 muž propuštěn na svobodu, kde bude probíhat další prošetřování případu. Za tyto skutky muži hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jana Žáčková

11. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem