Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muž nalezl v Kašavě leteckou pumu

ZLÍNSKO: Policejní pyrotechnici ji bezpečně zlikvidovali. 

Pozdvižení v obci Kašava na Zlínsku vyvolaly včera večer policejní manévry kvůli nálezu letecké pumy v lesním porostu. Policejní pyrotechnici po vytvoření bezpečných podmínek leteckou pumu vykopali, deaktivovali a převezli ke zneškodnění.

Kolem šesté hodiny odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o nálezu téměř metr dlouhé letecké pumy v katastru obce Kašava. Nalezl ji čtyřiašedesátiletý muž při prozkoumávání terénu za pomoci detektoru kovů. Policisté z Vizovic, kteří na místo dorazili, zjistili, že letecká puma je částečně odkrytá, dlouhá jeden metr a široká asi 30 cm. Přivolali na místo policejní pyrotechniky. Ti rozhodli o stanovení bezpečného perimetru ve vzdálenosti 1000 metrů od nálezu. V daném okruhu se naštěstí nenacházel žádný rodinný dům, který by bylo nutné evakuovat. Policisté z důvodu zajištění bezpečnosti zapáskovali přístupové cesty. Na místě kromě policistů zasahovali také hasiči, kteří pyrotechnikům zajišťovali nutné technické zázemí.

Policejní pyrotechnici leteckou pumu bezpečně vykopali, deaktivovali a dnes po třetí hodině ráno převezli na ke zneškodnění.

3. dubna 2018, nprap. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

letecká puma

letecká puma 

Detailní náhled

letecká puma 2

letecká puma 2 

Detailní náhled

letecká puma 3

letecká puma 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem