Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž má na svědomí dvě krádeže

HRADECKO - Soudce ho poslal do vazby. 

Policisté z obvodního oddělení 3 Hradec Králové včerejšího dne ukončili případ dvou krádeží, z nichž je podezřelý 35letý muž z Pardubicka. Státní zástupce podal okresnímu soudu návrh na potrestání a soudce ho zatím neodsoudil, ale poslal ho do vazby. Muži je kladeno za vinu, že v polovině srpna v jednom pardubickém obchodě odcizil zboží za více jak 1200 korun. Tři masové rolády, sáček na přezuvky a 48 kusů sladkých tyčinek si dal do tašky a prošel přes pokladní zónu bez zaplacení. Krádeže si všimla prodavačka, která za prchajícím mužem vyběhla. Náhodní chodci se pokusili muže zastavit, bohužel se jim vytrhl, tašku s odcizeným zbožím ale odhodil a utekl.
Druhý případ se stal o týden později v jednom hradeckém obchodním domě. Zboží, které si průběžně naložil do nákupního vozíku, ve zkušební kabince přendal do přineseného batohu. S lupem se vydal k pokladnám, kde na něho již čekala ostraha. Muž si jí všiml, zalekl se, vrátil se do kabinky, kde zboží narovnal zpět do nákupního vozíku, který tam zanechal. Ostraze, která ho zastavila, se posléze k pokusu krádeže přiznal. Muž měl v úmyslu odcizit např. kilo hovězího roštěnce, téměř 2 kila hovězí svíčkové, půl kila rump steaku, 15 balení baterií, 2 holicí strojky a další. Vše v hodnotě za téměř 8 tisíc korun. Přivolaná hlídka muže zajistila a převezla na služebnu, kde mu sdělili podezření z krádeže. Poté ho propustili na svobodu. Jelikož se muž vyhýbal dalším úkonům, státní zástupkyně na něho vydala příkaz k zadržení. Muž na sebe upozornil sám, když se se svou přítelkyní v pondělí (29.10.) krátce po poledni v garáži v Pardubicích, kde přebýval, hádali tak, že z důvodu obavy o zdraví náhodný kolemjdoucí zavolal na linku 158. Přivolaní policisté ho ztotožnili, zadrželi a převezli do policejní cely, odkud včera odpoledne putoval k soudu. 
Obou krádeží se dopustil přesto, že byl na začátku června Okresním soudem v Pardubicích odsouzen k podmíněnému čtyřměsíčnímu trestu odnětí svobody. Jelikož se obdobného trestného činu dopustil v posledních třech letech, hrozí mu trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Iva Kormošová
1.11.2018, 12.20

vytisknout  e-mailem