Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muž, který okradl děti, skončil ve vazbě

ZLÍNSKO: Spáchal zřejmě 4 podobné činy. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil z trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství osmadvacetiletého muže a o deset let mladší ženu, oba ze Zlína. Za to, že společně okradli dva nezletilé chlapce, nyní hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody, ženě potom trest odnětí svobody až na dva roky.

Koncem února před sedmou hodinou večer v Otrokovicích okradli nezletilého chlapce, s nímž společně vystoupili z autobusu. Obestoupili ho a požadovali po něm peníze. Chlapec se podíval do peněženky, v tu chvíli mu peníze z peněženky vzali a odešli. Chlapec se doma svěřil rodičům, kteří zavolali na linku tísňového volání Městské policie v Otrokovicích. Strážníci za pomoci okradeného chlapce oba zloděje vypátrali v nákupním středisku v Otrokovicích. Policisté muže i ženu převezli do policejní cely a následující den je obvinili z trestného činu krádež. Obvinění však zjevně nesplnilo svůj účel, protože oba dál v nekalé činnosti pokračovali.

Pár dní nato, začátkem března, svůj čin zopakovali na jiném nezletilém chlapci, tentokrát ve Zlíně. Chlapec stál o půl druhé odpoledne na zastávce Městské hromadné dopravy, oba obvinění k němu přistoupili a opět žádali peníze. Opakoval se podobný scénář jako v prvním případě.

Přestože oba okradené chlapce připravili zloději o hotovost v řádu desítek korun, jedná se zavrženíhodný čin, protože si vybírali záměrně a cíleně lehce zranitelné oběti. Policejní komisař navíc prověřuje další dvě krádeže, při nichž s největší pravděpodobností okradli osobu se zdravotním postižením.

Soudce okresního soudu akceptoval návrh kriminalistů a pro opakované jednání umístil osmkrát trestaného muže, který je v současné době v podmínce za podobnou trestnou činnost, do vazby. Mladou, dosud netrestanou, ženu čeká vyšetřování na svobodě.

9. března 2018, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem