Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Muž kradl vše, co mu přišlo pod ruku

CHEBSKO – Po krádeži cigaret byl kriminalisty zadržen. 

Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 19letého cizince, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu Krádež. Takového jednání se měl dopustit nejméně ve 13 případech v Chebu a v Sokolově v době od března do května tohoto roku.

První případ krádeže se stal 20. března 2019. Ve večerních hodinách měl cizinec vstoupit do obchodního domu v Chebu, kde z prodejních regálů odcizil různé zboží jako např. bezdrátovou myš k PC, elektrické kartáčky a různou drogerii. S odcizeným zbožím odešel bez zaplacení a společnosti tak způsobil škodu necelé 4 tisíce korun.

V páchání trestné činnosti však následující dny pokračoval. Kradl v obchodních domech, drogeriích, v prodejně s auto příslušenstvím nebo odcizil volně odložené jízdní kolo v hodnotě kolem 5 tisíc korun. Na konci března měl vniknout i do kanceláře společnosti, kde odcizil tiskárnu, modem a varnou konvici. Bral téměř vše, co mu přišlo pod ruku.

Na začátku května měl ve dvou případech odcizit z benzinové čerpací stanice v Chebu během prodejní doby 11 kartonů cigaret. Při této poslední krádeži z prodejny utekl, ale daleko se nedostal. Na místo byla přivolána policejní hlídka, která pachatele po krátké chvíli dopadla. Část odcizených cigaret policisté zajistili na trase, po které z místa utíkal.

Celkem tak ve všech případech způsobil škodu kolem 40 tisíc korun. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce během dnešního rána poslal muže do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
9. 5. 2019

vytisknout  e-mailem