Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Muž je obviněn z protiprávního jednání

BŘECLAVSKO: Podplatit policisty se mu nepodařilo.  

Mikulov - V sobotu 17. prosince zastavila hlídka cizinecké policie třiatřicetiletého řidiče, který se v nočních hodinách vracel z území Rakouska do České republiky. Kolegové kromě kontroly dokladů provedli také odborné měření na alkohol, neboť měli podezření, že muž sedl za volant osobního vozidla VW Golf značně opilý. A výsledek pouze potvrdil jejich domněnku. Na displeji se objevila hodnota 3,49 promile!

Nejdříve řidič s hlídkou spolupracoval a doznal se také k tomu, že alkoholické nápoje hojně popíjel ještě v Rakousku, než se vydal na zpáteční cestu do naší republiky. Když však zjistil, že mu policisté odeberou  řidičský průkaz, začal jim vyhrožovat stížností. Ovšem hlídka se zastrašit nedala. Podnapilý muž tedy změnil taktiku. Nabídl každému policistovi úplatek v hodnotě 5 tisíc korun za to, když mu řidičský průkaz vrátí.

Kolegové okamžitě o podplácení informovali své nadřízené a celou událost si následně převzala břeclavská služba kriminální policie a vyšetřování. Nezodpovědný řidič skončil v policejní cele a po vystřízlivění si vyslechl obvinění ze dvou trestných činů. Kromě přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude u soudu zpovídat i ze zločinu podplácení. Pro doplnění zbývá dodat, že za uvedené protiprávní jednání hrozí podle trestního zákoníku odnětí svobody od jednoho roku až na šest let.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 19. prosince 2016

zvuková nahrávka: podplácení.mp3

 

 

vytisknout  e-mailem