Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž hodil židli na taneční parket

HRADECKO - Přitom trefil dva návštěvníky akce do hlavy, za výtržnictví mu hrozí až dva roky  

Policisté včera v úterý 19. června 2012 sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví jedenapadesátiletému muži z Královéhradecka. Muž je důvodně podezřelý, že zhruba v polovině letošního (2012) dubna na zábavě v jednom z barů na Novobydžovsku hodil židli mezi hosty. Přitom v sále zranil dva návštěvníky. Nyní muži za výtržnictví hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Muž provedl nebezpečný kousek v sobotu 14. dubna 2012 před třetí hodinou ráno. Tehdy během taneční zábavy hodil dřevěnou židli mezi skupinu lidí tančících na parketu v lokálu. Přitom dva návštěvníky akce trefil do hlavy. Jeden ze zraněných mužů musel být přivolanou záchrannou službou převezen na ošetření do Novobydžovské nemocnice. Ve špitále mladému muži lékaři tržnou ránu na čele sešili. Po ošetření byl propuštěn domů. Pracovní neschopnost muži nenastala. Jelikož byl v šoku a z hlavy mu tekla krev, vzpomíná si pouze, že ho jeho příbuzná odvedla na toaletu, kde ho ošetřili. Pak mu přivolaná policie zavolala sanitku.
Druhého muže trefila noha židle do čela. Jeho lehké poranění si nevyžádalo lékařské ošetření. Podle poškozeného se mu prý výtržník za své jednání omluvil.
Poškozením židle vznikla škoda ve výši asi 800 korun.
Výtržník se na místě veřejně přístupném a za přítomnosti dalších osob dopustil hrubé neslušnosti. Podle výtržnika přišel na akci v pátek 13. dubna 2012 kolem třiadvacáté hodiny. V průběhu zábavy údajně vypil asi čtyři panáky vodky.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud.

nprap. Anna Pešavová - 20. června 2012 (14:05)

vytisknout  e-mailem