Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž hodil po policistech sekeru

TŘEBÍČSKO: Obviněný muž byl vzat do vazby 

Kriminalisté třebíčského územního odboru zahájili trestní stíhání muže, který minulý týden napadl přivolané policisty. Agresivní muž měl u sebe nůž a sekeru, kterou po zakročujících policistech hodil. Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zločinu spáchaného se zbraní. Na podaný návrh byl vzat do vazby, obviněnému muži hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Ke zranění policistů nedošlo.

Dramatický případ pro policisty začal, když přijali o uplynulém víkendu před půl šestou večer na lince 158 oznámení, že se v obci na Náměšťsku nachází na zahradě muž, ze kterého má jeho okolí značnou obavu. Majitelé nevyužívaného pozemku, ho zde nejprve nechávali pobývat, muž byl ale vůči svému okolí čím dál tím útočnější, agresivnější a odmítal místo opustit.

Na místo vyjely po přijetí oznámení policejní hlídky. Vzniklo podezření, že by mohl být muž ozbrojen. Vzhledem k hrozícímu nebezpečí použili policisté prostředky pro svoji ochranu, a to štít. Agresivního muže opakovaně vyzývali, aby spolupracoval, na což ale nereagoval. Místo toho si vzal do rukou nůž a sekeru, hrozil útokem a sekeru po policistech hodil. Policisté provedli bleskový zákrok a nebezpečného muže zadrželi.

Ke zranění policistů nedošlo, zadrženého muže odvezli policisté na vyšetření do nemocnice. Prověřování případu převzali kriminalisté. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Sekeru a nůž, které u sebe muž měl, zajistili. Dále provedli kriminalisté šetření a shromáždili důkazy.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže. „Třiačtyřicetiletý muž byl obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní,“ řekl plk. Mgr. František Pokorný, zástupce ředitele územního odboru. Obviněný muž byl již v minulosti soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu poté policisté muže eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný trestný čin lze obviněnému muži uložit trest odnětí svobody až na šest let,“ dodal zástupce ředitele třebíčského územního odboru.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

16. dubna 2020

vytisknout  e-mailem