Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž chtěl skoncovat se životem

Rychlá reakce policistů mu však v činu zabránila 

Policisté pomohli zachránit lidský život
 
     Dne 28. listopadu 2012, po třetí hodině odpolední, byla operačním důstojníkem PČR vyslána hlídka z obvodního oddělení v Rakovníku, ve složení prap. Bc. Němec a pprap. Cír, na silnici vedoucí ve směru Rakovník – Křivoklát. V místě,  kterému se říká Špičák, se má nacházet osoba, která chodí prostředkem komunikace a hrozí zde srážka s vozidly. Službu konající policisté vyrazili ihned na místo a pod kopcem tzv. Špičák opravdu spatřili osobu uvedeného popisu, která šla po pravé straně komunikace, ve směru na obec Rakovník.
    Policisté u muže zastavili a snažili se zjistit, zda nemá nějaký problém nebo nepotřebuje pomoc. Na toto jim muž odpověděl, že jde do Rakovníka a že má v úmyslu se zabít. Na potvrzení svých slov, sáhl do pravé kapsy a vyndal si uzavírací nůž o délce cca 8 cm. Když toto spatřil policista prap. Bc. Němec, přiskočil rychle k muži a za pomoci hmatů a chvatů, zabránil jakémukoliv sebepoškození ze strany muže. Zasahující policista muži nůž, který byl v uzavřeném stavu, vzal.
     O celém incidentu ihned informovali dozorčí službu na policejní stanici, která na místo přivolala RZS. Ti muže převezli na interní oddělení do Masarykovy nemocnice v Rakovníku.
       Policisté na místě incidentu nemohli vědět, zda muž opravdu své výhružky s úmyslem ukončit svůj život myslí doopravdy, či se jedná o určitou demonstraci a psychický zkrat. Nemohli ani vědět, zda muž nakonec nůž neužije vůči nim. Jejich počínání bylo naprosto profesionální a v mezích zákona. Byl ohrožen život a zdraví osoby a oba dva muži zákona okamžitě zareagovali na danou situaci, která naštěstí neskončila tragicky. Patří jim poděkování.
 
3. prosince 2012
nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem