Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž byl obviněn ze tří trestných činů

JIHLAVSKO: Cílem agrese obviněného muže se stala jeho partnerka 

Ze spáchání závažné trestné činnosti byl obviněn třiadvacetiletý muž, který zaměřil agresi na svoji partnerku a lidi, kteří v tu dobu byli v její blízkosti. Žena cestovala ve vozidle a muž ji pronásledoval bezohlednou jízdou v jiném autě, v násilném jednání vůči ní pokračoval i po zastavení. Ženu napadl, přišla o mobilní telefon a náušnice. Policisté podezřelého muže zadrželi a zahájili jeho trestní stíhání, hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

Na konci minulého týdne přijali policisté po páté hodině večer na tísňové lince žádost o pomoc. Vozidlo jedoucí ve směru od Dlouhé Brtnice pronásledoval v jiném automobilu partner ženy, která ve vozidle cestovala, a v lokalitě obce Prostředkovice byli nuceni zastavit. Na místo vyjely po přijetí oznámení policejní hlídky. Podezřelý muž zde již nebyl a policisté po něm začali pátrat. Žena měla drobné zranění, které si nevyžádalo okamžité lékařské ošetření. Ve vozidel s ní cestoval ještě řidič a další tři spolujedoucí, byli v pořádku. Jejich vozidlo mělo poškozené zpětné zrcátko. Prověřování závažného případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality. Policisté provedli šetření, ohledání a zadokumentování, shromáždili veškeré poznatky i informace. Na podezřelého muže vydal státní zástupce souhlas se zadržením. V úterý policisté muže zadrželi a byl umístěn do policejní cely. Věci, kterých se při činu zmocnil, vydal a policisté je zajistili. 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Třebíčska. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, zločinu vydírání a přečinu výtržnictví,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. V minulosti byl obviněný muž již soudně trestán. 

K případu došlo v neděli 9. října. Obviněný muž jel ve vozidle Škoda Octavia ve směru na Jihlavu, v automobilu jedoucím před ním cestovala jeho partnerka a další čtyři mladí lidé. Nejprve ženě telefonicky vyhrožoval s cílem ji donutit zastavit, na což nereagovala. Muž je obviněn z toho, že ohrožoval osádku vozidla bezohlednou jízdou, zejména najížděním, problikáváním a troubením. Dále začal vozidlo předjíždět zprava, přičemž došlo k bočnímu střetu, a donutil jej zastavit. Poté začal ženu napadat, a to slovně i fyzicky, vyhrožoval jí dalším hrubým násilím a táhnul ji k jeho automobilu, čemuž se bránila. Snažili se jí pomoci ostatní cestující, kteří také čelili výhrůžkám. Muž se choval agresivně a ostatní z něho měli obavu. Pod pohrůžkami násilím požadoval po ženě vydání náušnic a mobilního telefonu, o věci napadená nakonec přišla, a muž z místa odjel. 

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

14. října 2022

vytisknout  e-mailem