Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu

TŘEBÍČSKO: Policisté zahájili trestní stíhání nenapravitelného řidiče 

Uložený zákaz řízení se tento měsíc zřejmě rozhodl ignorovat dvaatřicetiletý muž, kterého policisté během listopadu přistihli třikrát za volantem. Jeho poslední jízda se uskutečnila minulý týden a z vozidla muž putoval do policejní cely. Kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání, muž byl obviněn ze spáchání trestného činu a přišel o vozidlo.

Ve čtvrtek 18. listopadu zastavili policisté v Moravských Budějovicích před polednem vozidlo Škoda Octavia, které jelo po ulici Palackého. Řidič nepředložil doklady a snažil se vydávat za jinou osobu, se kterou se znal. Policisté kontrolou rychle zjistili, že muž neuvádí pravdivé informace, dále jeho skutečnou totožnost a zřejmý byl i důvod, proč o své identitě lhal. Muž má totiž od loňského léta uložený soudem mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu tří let a trest mu měl skončit až v polovině roku 2023. Navíc se jednalo o stejného řidiče, kterého policisté přistihli při řízení vozidla na začátku minulého týdne v obci na Moravskobudějovicku a také v první polovině listopadu na Jaroměřicku, oba případy policisté po odhalení řešili ve zkráceném přípravném řízení.

Muže důvodně podezřelého ze spáchání trestné činnosti policisté zadrželi, prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté. Vozidlo v rámci trestního řízení zajistili.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvaatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

22. listopadu 2021  

vytisknout  e-mailem