Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Multivany terčem zlodějů

TRUTNOVSKO - Po pachateli a odcizeném automobilu intenzivně pátráme. 

Ve středu dopoledne 31. 12. 2015 vyhlásili policisté z Pece pod Sněžkou celostátní pátrání po odcizeném motorovém vozidle značky Volkswagen Multivan černé metalické barvy, registrační značky 7A4 3802. Provedeným šetřením místní muži zákona zjistili, že dosud neznámý zloděj uvedený dopravní prostředek odcizil v průběhu noci z úterý na středu z volně přístupného místa, které se nachází nedaleko jednoho z místních hotelů v Horní Malé Úpě. Uvnitř automobilu se v době krádeže nacházela navigace, fotoaparát, sjezdové a běžecké lyže, dětská autosedačka, sněhové řetězy a další věci.  Majitel automobilu vyčíslil předběžně škodu na 669 tisíc korun.
Muži zákona uvedený případ do současné doby dokumentují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za který může být uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Krátce před Silvestrovským polednem se na místní policisty obrátil s žádostí o pomoc další z návštěvníků horského střediska, který službu konajícímu policistovi oznámil poškození svého dopravního prostředku shodné značky, tedy VW Multivan. Uvedený dopravní prostředek stál rovněž na volně přístupném místě před jedním z domů v Horní Malé Úpě. Muži zákona provedeným ohledáním dopravního prostředku zjistili, že dosud neznámý pachatel poškodil zámek dveří, lak a jedno z oken. Z výpovědi majitele a provedeného šetření policisté nezjistili, že by gauner do vozidla vnikl. Poškozený v tomto případě vyčíslil škodu na 18 tisíc korun. Tento případ policisté dokumentují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a neoprávněné užívání cizí věci spáchaného ve stádiu pokusu, za který může být soudem rovněž uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny občany, kteří by k uvedeným případům mohli uvést jakoukoliv informaci, nechť ihned kontaktují nejbližší policejní služebnu. Po pachatelích a odcizeném vozidle Policie České republiky intenzivně pátrá.
 
Policie České republiky žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby si vždy zkontrolovali svá vozidla, zdali jsou řádně uzamčena a zabezpečena proti krádeži. Pokud je to možné, zaparkujte si svůj automobil na hlídaném parkovišti nebo alespoň na místě, které je v nočních hodinách osvětleno. K zajištění automobilů využívejte různých kombinací výrobků, kterými můžete útok na dopravní prostředek minimalizovat. Jedná se o prostředky sloužící k uzamčení volantu, uzamčení řadicí páky, různé alarmy a jiné úpravy, které pachatelům znemožní nebo alespoň ztíží odjezd vozidla z parkovacího místa.
por. Bc. Udo Ertner
2. 1. 2015 v 9:45

vytisknout  e-mailem