Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Mrtvé tělo třiatřicetiletého muže v řece nalezl kolemjdoucí

PRAHA VENKOV - JIH - Na břehu řeky Sázavy v obci Luka pod Medníkem bylo nalezeno mrtvé tělo. 

V neděli 6. července 2014 v dopoledních hodinách kriminalisté z územního odboru Praha venkov - JIH začali vyšetřovat případ nálezu těla ve vodě v řece Sázavě. Tělo nalezl kolemjdoucí a celou záležitost oznámil. Jako první se na místo nálezu dostavili kriminalisté a policejní hlídka obvodního oddělení Jílové u Prahy a Hradištka pod Medníkem. Přivoláni na místo byli také potápěči poříčního oddělení Slapy. Tělo vytáhli na břeh a vzhledem k tomu, že místo nálezu bylo přístupné jen s velkými obtížemi a žádnou technikou se zde nedá dostat, vrátili se zpět. Ke spolupráci byli přizváni hasiči z Jílového u Prahy. Lékař tělo na místě ohledal a nařídil soudní pitvu. Přesnou příčinu smrti určí její výsledky.
 
Policisté a hasiči desítky minut vynášeli tělo po skalnatém a velmi obtížně přístupném terénu k místu, kde mohlo být naloženo do vozidla pohřební služby a odvezeno. Mladý hasič z Jílového u Prahy musel také prokázat značnou dávku odvahy. Při ohledání místa a zajišťování stop policisty se velmi intenzivně a profesionálně na této činnosti podílel. Slaňoval po skále z výšky více než třicet metrů.
 
Zajistili jsme všechny stopy z místa nálezu, které nám mohou pomoci při vyšetřování. Probíhají výslechy svědků a také shromažďujeme informace k pohybu muže. Jak se muž do vody dostal, je předmětem vyšetřování. Kriminalisté Prahy venkov - JIH pracují se dvěma vyšetřovacími verzemi. Zda se jedná o nešťastnou náhodu nebo zda se muž stal obětí násilné trestné činnosti.
 
Policisté a hasiči, stejně jako záchranáři velmi často pracují v těch nejnáročnějších podmínkách. Při zranění osob, kde rozhodují minuty, musí prokázat dobrou fyzickou zdatnost a souhru. Aby dokázali včas pomoci nebo stejně jako v tomto případě, aby dokázali bezvládné tělo dostat do přístupného terénu, je potřeba nenechat nic náhodě. Proto policisté i hasiči využívají každé příležitosti ke zdokonalování své fyzické kondice. Jednou takovou příležitostí je i měření sil policistů a hasičů v Testu odolnosti, který každoročně pro své kolegy organizuje a zajišťuje územní odbor Mělník. Letos proběhl již pátý ročník.
 
Reportáž o případu v krimi zprávách 6.7.2014 : přehrát
                            
 
 
mjr. Bc Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR KŘ Středočeského kraje
6. července 2014
Odkazy do noveho okna

nález mrtvoly

nález mrtvoly  

Detailní náhled

nález mrtvoly

nález mrtvoly  

Detailní náhled

nález mrtvoly

nález mrtvoly  

Detailní náhled

nález mrtvoly

nález mrtvoly  

Detailní náhled

nález mrtvoly

nález mrtvoly  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem