Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Motorkáři v dopravě

OLOMOUCKÝ KRAJ - Dopravně bezpečnostní akce.  

V neděli 4. září 2016 odpoledne se policisté odboru dopravy a dálničního oddělení zaměřili na kontrolu motorkářů.
Akce probíhala na úseku silnice I/46, Šternberk – Nové Dvorce, na oblíbené trati Ecce Homo. Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování nejvyšší povolené rychlosti, na technický stav a na kontrolu dokladů potřebných pro řízení daného vozidla. Dvě hlídky na policejních motorkách a policejní auta s radarem ve vozidle zkontrolovaly 30 motorkářů.
Všichni kontrolovaní měli potřebné doklady v pořádku a ani se nedopustili žádného přestupku. Tentokrát každý motorkář dostal od policistů odměnu za své chování v podobě reflexní vesty - reflexního kříže. Viz foto.
Reflexní doplňky jsou důležitým bezpečnostním prvkem i pro motorkáře. Pro jejich bezpečnost také platí, aby byli v silničním provozu dobře vidět a nejen slyšet. Reflexní vesty nebo reflexní doplňky na oděvu, popřípadě na stroji mohou často zachránit motorkáři život. Na silnici je již takto vybavených motorkářů vidět mnoho. Jen je nutné ještě připomenout, že pokud má řidič motocyklu reflexní prvky a jeho spolujezdec sedící za ním ne, míjí se to účinkem. Je tedy vhodné, aby reflexní vestou byl vybaven i spolujezdec.
Kontrola se také zaměřila i na řidiče aut. Policisté u sedmi zjistili překročení nejvyšší povolené rychlosti. Tito dostali také odměnu, ale v podobě pokuty. Celkem bylo uloženo na pokutách 5 tisíc korun.   
Akce na kontrolu motorkářů ještě do konce sezóny zopakujeme.

kpt. Mgr. Marta Vlachová

5. 9. 2016

Odkazy do noveho okna

motorkáři_1

motorkáři_1 

Detailní náhled

motorkáři_1

motorkáři_1 

Detailní náhled

motorkáři_1

motorkáři_1 

Detailní náhled

motorkáři_1

motorkáři_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem