Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motorkář ve Zvoli nehodu nepřežil

PRAHA VENKOV – JIH – Tři osobní vozidla naboural motorkář a nehodu nepřežil. 

AKTUALIZACE: 11. srpna 2014
ČAS: 16:20 hodin
 
Policisté ze skupiny dopravních nehod z územního odboru Praha venkov-JIH se intenzivně zabývají nedělní tragickou nehodou s účastí třicetiletého motorkáře, ke které došlo ve večerních hodinách na silnici mezi obcemi Zvole a Ohrobec. Pečlivě od prvopočátku prověřují všechny zjištěné okolnosti.  
Odborným měřením, provedeným u jednotlivých řidičů zúčastněných vozidel na místě nehody, dopravní policisté nezjistili, že by některý z nich byl v době střetu ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou. Výsledky jednotlivých měření byly na přítomnost alkoholu v krvi negativní.
Na místě střetu se nepodařilo zjistit, potvrdit nebo vyvrátit, že by mladý řidič usedl na motocykl po požití alkoholických nápojů nebo byl pod vlivem jiné návykové látky. Nedovolil to především jeho kritický zdravotní stav před leteckým transportem do pražské nemocnice a následně i smutná okolnost, kdy třicetiletý muž svým zraněním později podlehl.  
 
nprap. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
11. srpna 2014

 

 

VYDÁNO: 11. srpna 2014

ČAS:          9:45 hodin
 
V obci Zvole došlo v neděli 10. srpna 2014 kolem dvacáté hodiny k tragické dopravní nehodě. Řidič motorky Yamaha před obcí Ohrobec v pravotočivé zatáčce předjížděl osobní vozidlo KIA. Pravděpodobně neodhadl bezpečnou vzdálenost potřebnou pro předjíždění a opětovné zařazení do svého jízdního pruhu. Nestihl se bezpečně zařadit a narazil do levého boku protijedoucího vozidla. Po tomto střetu následně narazil do dalšího protijedoucího vozidla Opel, které skončilo u pravých svodidel. Další vozidlo, které se s motorkářem střetlo, bylo osobní vozidlo Jaguar.
 
Motorkář utrpěl velmi vážná zranění a byl transportován vrtulníkem do pražské nemocnice. Dechová zkouška na alkohol nebo přítomnost jiných omamných látek u něj nemohla být vzhledem ke zranění na místě provedena dechová zkouška. To ukáže až vyšetření odběru krve. Řidič motorky na následky svých zranění v nemocnici zemřel.
 
Škoda na vozidlech a motorce byla předběžně vyčíslena na více než 100.000,- Kč. Předmětem vyšetřování dopravních policistů z Prahy venkov – JIH je v současné době příčina dopravní nehody.
 
mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČRKŘ Středočeského kraje
11. srpna 2014
 
 

vytisknout  e-mailem