Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Motorkář nehodu nepřežil

Trestná činnosti a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Vloupání do sušárny v Chomutově

     Vloupání do sušárny a kočárkárny v panelovém domě vyšetřují chomutovští policisté. Zatím neznámý zloděj – všestranný sportovec - odtud odcizil během čtvrtečního odpoledne a noci na pátek sportovní vybavení v hodnotě 75 tisíc korun. Majitelé postrádají jízdní kolo a sjezdové lyže s vázáním a hůlkami. Další škodu způsobil zloděj poškozením zařízení.

Krádež masa na Děčínsku

     V srpnu došlo ke krádeži masa z objektu jatek v Lipové na Děčínsku. Tehdy neznámý zloděj odcizil z chladících boxů dvě jehňata a půlku hovězího a způsobil tak škodu téměř 20 tisíc korun. Policisté nyní zjistili, že vloupání má na svědomí 42letý muž z Děčínska a obvinili ho z trestného činu krádeže.

Dopravní nehoda se smrtelným zraněním

     Tragicky skončila dopravní nehoda, k níž došlo ve čtvrtek odpoledne v Dolánkách nad Ohří na Litoměřicku. 20letý řidič motocyklu jel od Terezína směrem na Prahu, vlivem nepřiměřené rychlosti dostal v zatáčce smyk a havaroval. Při nehodě utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Hmotná škoda byla odhadnuta na 80 tisíc korun.
     Při vyšetřování nehody vyšlo najevo, že motocykl nebyl přihlášen k provozu na pozemních komunikacích v ČR. Mladý muž neměl k řízení takového vozidla oprávnění a navíc řídil v době, kdy měl vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

Dopravní nehodovost

     Ve čtvrtek vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 44 dopravních nehod a havárií. Jeden člověk byl usmrcen na Litoměřicku. Nikdo nebyl těžce zraněn, lehké zranění utrpělo 11 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 2 109 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 12 případech. V 7 případech byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost a v 5 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 4, DC – 7, CV - 2, JN - 4, LB – 6, LT - 6, LN – 2, MO - 2, TP - 6, UL – 5, dálniční odd. - 0.

vytisknout  e-mailem