Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Motorkář narazil do svodidel a vážně se zranil

Podnapilý řidič autobusu obviněn 

 Půjčil audi, které mu však nevrátil
V pátek 18.7.2008 rýmařovským policistům oznámil 28letý muž, že dne 16.7.2008 v odpoledních hodinách v Rýmařově na ulici Hrdinů půjčil muži, kterého zná pouze pod jménem Jožka, své vozidlo Audi A3. Muž mu tvrdil, že si potřebuje pro něco zajet a do hodiny mu audi vrátí, ale do současné doby se tak nestalo. Ve vozidle byly i doklady a způsobená škoda činí 210 tisíc Kč. Policisté ihned vyhlásili celostátní pátrání a pachatel je podezřelý z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci.
  
Podnapilý řidič autobusu obviněn
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 42letého muže z Karviné pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měl dopustit tím, že dne 28.5.2008 okolo 09,00 hodin v Bruntále na ulici Jesenické řídil po předchozím požití alkoholických nápojů autobus, kdy osádku tvořilo 39 nezletilých dětí a dvě učitelky. Děti jely na výlet z Bohumína na Ovčárnu. Při dechové zkoušce řidiči policisté naměřili 1,95 promile alkoholu v dechu a rozborem krve byla zjištěna hodnota ve výši 2,03 g/kg alkoholu. Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti.
  
Spadl z plošiny
V sobotu 19.7.2008 v ranních hodinách v Krnově v areálu firmy na ulici Stará Ježnická prováděl 33letý muž zapojování čelních konektorů přechodu nově vyráběné tramvaje. Pohyboval se po malé plechové plošině, která je součástí tramvaje a při práci stoupl mimo plošinu. Upadl z výšky 1,15 m na zem a způsobil si zlomeninu zápěstí. Policisté šetřením nezjistili cizí zavinění a dechová zkouška u poškozeného byla s negativním výsledkem.  
  
Motocyklista havaroval a těžce se zranil
Mezi Václavovem a Bruntálem ve 13,10 hodin v sobotu 19.7.2008 jel 35letý muž na motocyklu Suzuki a před ostrou levotočivou zatáčkou si najel do levého jízdního pruhu. Při nájezdu do zatáčky vlivem vysoké rychlosti nezvládl řízení a narazil do svodidel. Při nehodě došlo k těžkému zranění motocyklisty, který byl transportován do nemocnice v Ostravě s poraněním páteře. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 102 tisíc Kč.
  
Podnapilá cyklistka spadl z kola a lehce se zranila
V 15,50 hodin mezi Andělskou Horou a Starou Vodou dne 19.7.2008 jela 27letá žena na jízdním kole Olpran a při najíždění do levotočivé zatáčky nezvládla řízení. Sjela za pravý okraj komunikace a spadla z kola. Způsobila si otřes mozku a odřeniny na tváři. Při dechové zkoušce jí policisté naměřili 1,51 promile alkoholu. Způsobená škoda činí 1 000 Kč.
  
Vloupal se do jídelny, Rýmařov
V době od 18. do 19.7.2008 dosud nezjištěný pachatel prohodil dřevěný trámek skleněným oknem do provozovny jídelny na ulici Radniční v Rýmařově a vnikl dovnitř. Z příruční kasičky, která byla na prodejním pultu odcizil finanční hotovost ve výši 1 500 Kč, která byla za prodej zmrzliny. Dále z cukrářské přípravny z šuplíku odcizil další peníze ve výši 2 000 Kč, různé stravenky a mobilní telefon Nokia. Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši nejméně 22 800 Kč.
  
Odcizil dojící zařízení
Dosud nezjištěný pachatel odcizil v době od 18. do 19.7.2008 ve Starém Městě z neuzamčeného chléva dojící zařízení. Dále na pozemku domu vzal čtyři radiátory, plech na gril, drtičku na kosti a dvoukolový vozík. Následně otevřel branku domu a přešel do zadní části objektu, kde odcizil odložené dámské horské jízdní kolo. Způsobená škoda činí 15 500 Kč. Šetří OOP Bruntál.
 
 
 
 
 vrchní inspektor nprap. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem