Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Motorkář náraz do stromu nepřežil

ZLÍNSKO: Po dvaceti letech sedl na vypůjčenou motorku.  

V sobotu kolem osmé hodiny večer projížděl třiačtyřicetiletý motorkář ostrou zatáčkou v Kašavě ve směru na Držkovou. Na motorce neseděl spoustu let, půjčil si ji od kamaráda. Chtěl zkusit, jestli to ještě zvládne. Zřejmě špatně odhadl ostrý úhel zatáčky i svoje síly. Ve větší rychlosti narazil do stromu na pravé straně silnice. I přes okamžitý zásah záchranné služby, která muže letecky transportovala do nemocnice v Brně, muž kolem půlnoci tentýž den zemřel na vnitřní zranění.

Během jednoho týdne je to již čtvrtý mrtvý motorkář ve Zlínském kraji. V Ústí u Vsetína zemřel ve středu odpoledne dvaadvacetiletý řidič i jeho o rok mladší spolujezdkyně. O víkendu kromě třiačtyřicetiletého muže v Kašavě zemřel v Buchlovských horách ještě čtyřiadvacetiletý mladík, který nezvládl předjíždění a ve velké rychlosti narazil do kamionu.

Přestože policisté ze zlínské krajské služby dopravní policie jezdí na srazy motorkářů, kde provádí preventivní přenášky, stále je mnoho řidičů, kteří přeceňují svoje síly a nerespektují dopravní předpisy. Víc než kdekoliv jinde, v případě nehod na silnicích platí pravidlo: „Spěchej pomalu“.

 

 

26. května 2014, nprap. Monika Kozumplíková
 

vytisknout  e-mailem