Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Motoristické jaro začalo v Čakovicích

Policisté z preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství policie hl.m. Prahy uspořádali společně s pracovníky a techniky jedné z pražských firem společnou akci, při které řidiči mohli využít odborné převážení tlumičů vozidel.  

Dobře “sedící” vozidlo na vozovce společně s dobrými pneumatikami totiž tvoří základní předpoklad bezpečné jízdy. Proto v době od 7. do 9. dubna letošního roku vyrostlo na parkovišti obchodního centra v Praze 9 Čakovicích kontrolní stanoviště, kde firemní technici prováděli na kontrolní stolici diagnostiku tlumičů u vozidel. K tomu si řidiči poslechli praktické rady od policejních preventistů a obdrželi také informativní materiály např. k zabezpečení vozu či k postupu účastníků při dopravní nehodě.
Zajímavá byla rovněž ukázka nové techniky odboru služby dopravní policie. Přítomní policisté ukázku doprovodili i odborným výkladem a samozřejmě odpovídali na nejrůznější dotazy přítomných řidičů.
Dle měření se akce zúčastnilo 183 vozidel, a to od reprezentační limuzíny až po veterány. To vše probíhalo za poměrně velkého zájmu ostatní veřejnosti, kdy se bylo opravdu nač dívat.
Věříme, že akce splnila svůj účel, a že většina motoristů opouštěla kontrolní stanoviště s vědomím, že pro bezpečnou jízdu v nové motoristické sezóně udělali zase něco navíc.

Autor článku:

prap. Jiří Havel a nprap. Bibiana Fuchsová, DiS. - preventivně informační oddělení

 

Odkazy do noveho okna

tlumiče1

tlumiče1 

Detailní náhled

tlumiče2

tlumiče2 

Detailní náhled

tlumiče3

tlumiče3 

Detailní náhled

tlumiče4

tlumiče4 

Detailní náhled

tlumiče5

tlumiče5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem