Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Motokolo jelo příliš rychle

VSETÍNSKO: Řidička neodhladla rychlost jízdního kola s motorkem.  

Dopravní nehodu mezi osobním vozidlem a motokolem šetří od pátečního odpoledne vsetínští dopravní policisté. Řidička neodhadla rychlost kola s přídavným motorem a při odbočování vlevo cyklistu, který se k ní přiblížil rychleji, než předpokládala, srazila.
 
V pátek ve čtvrt na dvě odpoledne došlo na ul. Nádražní ve Vsetíně k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem zn. Škoda Octavia a cyklistou na motokole. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelá dvaačtyřicetiletá řidička oktávky, která jela po uvedené ulici od kruhového objezdu k nádraží a při odbočování vlevo nedala přednost protijedoucímu cyklistovi. Řidička policistům uvedla, že cyklistu viděla, ale netušila, že má kolo přídavný motorek, a že se k ní přiblíží tak rychle, proto se rozhodla odbočit. Pokud by se podle ní jednalo o klasické jízdní kolo, odbočila by včas a bez problémů. Po střetu upadl sedmatřicetiletý cyklista na motokole na vozovku a způsobil si lehké zranění, se kterým byl převezen do vsetínské nemocnice. Dechové zkoušky u obou účastníků byly negativní.
 
Řidička může být ve správním řízení za nehodu potrestána pokutou od 25-50 tisíc korun a zákazem řízení na 1-2 roky.
 
Další dopravní nehodu s účastí cyklisty šetřili dopravní policisté rovněž v pátek, tentokrát ve Valašské Polance. V případě této nehody je na vině cyklistka, která jela proti předpisům po chodníku, a když z něj sjížděla, přehlédla odbočující vozidlo, do kterého narazila. Po nárazu cyklistka upadla na silnici a způsobila si lehké zranění. Poraněná žena se nejprve nechala ošetřit ve vsetínské nemocnici a pak teprve šly obě řidičky na policii ve Vsetíně, kde nehodu nahlásily. Neoznámením dopravní nehody se zraněním přímo z místa střetu se obě řidičky dopustily přestupku, za který mohou ve správním řízení dostat pokutu až do 2 500 korun. Pětasedmdesátiletá cyklistka jela navíc po chodníku, což zákon zakazuje. Jízda po chodníku je povolena pouze dětem do 10 let.
 
15. října 212. por. Mgr. Lenka Javorková
 
 
Odkazy do noveho okna

motokolo

motokolo 

Detailní náhled

střet auta s motokolem

střet auta s motokolem 

Detailní náhled

střet auta s motokolem

střet auta s motokolem  

Detailní náhled

střet auta s motokolem

střet auta s motokolem  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem