Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Motocykly Policie České republiky

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal „poskytnutí informací ohledně vozového parku a měřící techniky, v něm užívané v rámci dohledu nad provozem a bezpečností na pozemních komunikacích Policí České republiky“, konkrétně:

„1. Jaké typy motocyklů vybavených měřícím zařízením rychlosti, využívá aktuálně PČR pro dohled nad provozem a bezpečností na pozemních komunikacích. Konkrétně prosíme o sdělení těchto informací:

a. počet aktuálně využívaných motocyklů

b. značky motocyklů

c. modely motocyklů

d. motorizace

e. roky výroby

f. typ radaru v nich použitý

2. Kolik bylo nakoupeno a používáno motocyklů od roku 2010 vybavených měřícím zařízením k měření rychlosti na pozemních komunikacích do dnešního data.“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Ad 1.

Policie České republiky aktuálně používá k dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu celkem 5 motocyklů vybavených zařízením k měření rychlosti vozidel v provozu na pozemních komunikacích. Jde o 3 motocykly zn. Yamaha 600RJ 14, rok výroby 2008 – 2009, a 2 motocykly zn. Yamaha FJR1300A P 1.3, rok výroby 2008 – 2009. Všechny jsou vybaveny měřiči rychlosti PolCam PC – 2006.  

Ad 2.

Od roku 2010 Policie České republiky nenakoupila žádné motocykly vybavené zařízením k měření rychlosti vozidel v provozu na pozemních komunikacích.                                                                                               

PhDr. Jiří Vokuš, 25. ledna 2021

vytisknout  e-mailem