Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Motocyklisté pozor

CHOMUTOVSKO - Z podnětu občanů kontrolovali motocyklisty. 

Koncem srpna se na Chomutovsku uskutečnilo dopravně bezpečnostní opatření zaměřené zejména na nesprávný způsob jízdy a pohyb motocyklistů, především čtyřkolek a motokrosových strojů, neschválených pro provoz na pozemních komunikacích.

Policisté akci provedli na základě podnětů a stížností občanů Chomutova, Jirkova a okolních obcí na porušování veřejného pořádku a bezpečnosti silničního provozu ze strany řidičů zejména sportovních terénních motocyklů. Tito podle nich poškozují lesy, lesní cesty, svahy, stezky, pole apod.

Kontrolováno bylo dodržování zákona o silničním provozu, zákona o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, ale také lesního zákona.

Policisté v rámci opatření zjistili porušení zákona ve čtyřech případech. Tři řidiči motocyklu užili k jízdě stroj, který nesplňoval podmínky k provozu na pozemních komunikacích. Jeden řidič motokrosového speciálu jel po pozemní komunikaci bez registrační značky s neschváleným strojem pro provoz na pozemních komunikacích.

 Přestupky policisté vyřešili uložením pokut v příkazním řízení, poslední zmíněné provinění bylo oznámeno k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 1. září 2020

Odkazy do noveho okna

foto policie

foto policie 

Detailní náhled

foto policie

foto policie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem