Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motocyklista při ujíždění nezvládl řízení

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Řidič stroje řídil s platným zákazem řízení a pod vlivem drog. 

Policisty z obvodního oddělení Libčice upoutal svou jízdou motocyklista, který kolem nich projel v pondělí 4. září, ve dvě hodiny odpoledne. Ti se za ním ihned vydali, nicméně řidič motorky místo zastavení přidával na plynu.

Pronásledování začalo v Roztokách na křižovatce ulic Jirásková a Obránců míru, které pokračovalo přes ulice Masarykova a Lidická. Řidič Yamahy ujížděl dál ke křižovatce obcí Velké Přílepy, Úholičky a Roztoky, kde odbočil na polní cestu. Tam nezvládl řízení a motorku položil takzvaně na bok.

Hlídka řidiče na místě ztotožnila jako 39letého muže a následně ho vyzvala k dechové zkoušce a testu na drogy. Alkohol byl vyloučen, nicméně test na drogy odhalil pozitivní výsledek na látky amfetamin/memamfetamin. K výsledku uvedl, že předchozí večer užil pervitin.

Lustrací pak policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel, a to od září 2022 do září 2023. Kdyby neusedl 4. září na svůj stroj, mohl získat řidičský průkaz zpátky během následujících dní, kdy mu zákaz řízení končil. 

Tímto jednáním se mu pravděpodobně zákaz řízení prodlouží, popřípadě mu může soud za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil, uložit trest odnětím svobody v délce až dvou let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
4. září 2023

vytisknout  e-mailem