Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Motocyklista na babetě se těžce zranil

ČESKÁ LÍPA - Přehlédl nákladní vozidlo. 

     Včera kolem 14.15 hodin projížděl od Dobranova na Českou Lípu 76 letý řidič na malém motocyklu značky Jawa Babeta. Na křižovatce u Žizníkova pak začal odbočovat vlevo, přičemž přehlédl, že je již předjížděn nákladním vozidlem značky Ford Tranzit. Muž na babetě proto při odbočování narazil do boku fordu a poté upadl na komunikaci. Při pádu na silnici utrpěl těžké poranění dolní končetiny, se kterým ho zdravotníci  záchranné služby převezli do českolipské nemocnice.

 

Z mlhy vyskočil jelen

     Včera krátce po 7. hodině ranní  na silnici u Brenné překvapil 55 letého řidiče motorového vozidla značky Renault Trafic statný jelen. Zvíře se vynořilo z mlhy ve chvíli, kdy právě projížděl zatáčku. Řidič vzhledem ke krátké vzdálenosti nestačil střetu zabránit. Jelen nehodu nepřežil. K žádnému zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda na vozidle byla vyčíslena částkou 60 tisíc korun.

 

Okradl opilce

     Z trestného činu krádeže se škodou 8 tisíc korun se v těchto dnech zodpovídá 36 letý cizinec, který se přechodně zdržuje v Mimoni. Policisté ho usvědčili z toho, že dne 12. září kolem 4. hodiny nad ránem okradl  na náměstí v Mimoni opilého 46 letého  muže. Poškozený v místní restauraci lidově řečeno "přebral" , přičemž  vlivem opilosti  ani nebyl schopen dojít domů a zůstal ležet na chodníku. Obviněný jeho indispozice pohotově využil, opilého muže nadzvedl a z kapsy kalhot mu odcizil peněženku, potom od něj bez dalšího zájmu odešel. Zloděj si tak přivlastnil nejen  finanční hotovosti 8 tisíc korun, ale také  osobní doklady majitele  a platební kartu. Obviněn byl proto i z  neoprávněného  držení platební karty.

vytisknout  e-mailem