Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Motocyklista jel na dálnici v protisměru a čelně narazil do dodávky

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Jeden řidič střet nepřežil, pro druhého musel přiletět vrtulník. 

Ve středu okolo 13. hodiny byly vyslány všechny složky Integrovaného záchranného systému k čelnímu střetu motocyklu s dodávkou, k němuž došlo za 5. kilometrem dálnice D5 ve směru na Plzeň. Dálnice byla obousměrně uzavřena.

Dopravní nehodě s fatálními následky předcházelo to, že 41letý motocyklista se řítil vysokou rychlostí po dálnici D5, kde mu policisté mezi 6. a 7. kilometrem ve směru od Plzně na Prahu naměřili rychlost jízdy více jak 200 km/hod. Motocyklista sjel na 5,5. kilometru z dálnice směrem na Rudnou, kde na výzvy k zastavení hlídce zastavil. Policisté přistoupili k řidiči ke kontrole, jenže ten přidal na plynu a začal jim ujíždět. Najel na dálnici D5 na 5,5. kilometr do protisměru (do jízdního pásu pro směr jízdy Praha – Plzeň), kde po ujetí necelého půl kilometru čelně narazil do protijedoucí dodávky, kterou řídil 59letý muž.

Jedenačtyřicetiletý motocyklista na místě podlehl vážnému zranění a řidič dodávky byl po vyproštění transportován vrtulníkem s těžkým zraněním do jedné z pražských nemocnic.

Veškerými okolnostmi se zabývají kriminalisté z Prahy venkov-západ, kteří u zemřelého nařídili soudní pitvu. Šetřením na místě u motocyklisty v dostupných evidencích zjistili, že řídil stroj s platnou blokací řidičského oprávnění.

Dálnice byla obousměrně uzavřena od odpolední jedné hodiny do půl třetí, poté byl provoz obnoven na Prahu a na Plzeň pouze odstavným pruhem. Od 17 hodin byla dálnice průjezdná oběma směry.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
15. dubna 2021

Odkazy do noveho okna

Tragická dopravní nehoda na dálnici D5

Tragická dopravní nehoda na dálnici D5 

Detailní náhled

Tragická dopravní nehoda na dálnici D5

Tragická dopravní nehoda na dálnici D5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem